Acasă » Simte Arta

Simte Arta

Reclame

simte_arta_120x651

Simte Arta in Antipa 2011

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana in parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, a demarat in perioada septembrie-noiembrie 2011 proiectul „Simte Arta – Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati in muzeele din Bucuresti”, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

In cadrul proiectului au fost organizate 10 vizite gratuite pentru aproximativ 150 de persoane cu dizabilitati si insotitorii acestora la Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa. Vizitatorii au avut la dispozitie ghidaj specializat, interpreti mimico-gestuali, exponate in bazorelief si informatii despre expozitii in limbaj Braille, precum si facilitati adaptate nevoilor specifice ale grupului tinta.

https://simtearta.wordpress.com/?s=2011&submit=C%C4%83utare

Simte Arta in 2 muzee 2012

Pentru al doilea an consecutiv, proiectul Asociatiei pentru Dezvoltare Urbana (ADU) a avut loc in Bucuresti, iar acum putem sa spunem ca cele doua muzee: Muzeul Antipa si Muzeul Taranului Roman au servicii adaptate si la nevoile persoanelor cu dizabilitati si continua ceea ce au inceput cu noi, totala accesibilizare.

Asociatia a realizat si un audio-ghid pentru persoanele cu dizabilitati de vedere, doua cataloage cu continut zoomorf special adaptate pentru persoanele cu dizabilitati de vedere (Antipa). ADU a cumparat din SUA un set de reproduceri si mulaje pentru Antipa, iar la Muzeul Taranului Roman a cumparat obiecte de artizanat care sunt destinate atingerii de catre persoanele cu dizabilitati.

ADU a dus 265 de persoane cu dizabilitati si pe insotitorii acestora in institutiile muzeale, iar 90 de copii cu dizabilitati au beneficiat de 8 ateliere de creatie si creativitate gratuite in cadrul celor 2 muzee. Asociatia a realizat si va distribui 220 de DVD-uri cu ghidul de bune practici.

https://simtearta.wordpress.com/?s=2012&submit=C%C4%83utare

Simte Arta in 6 Muzee 2013

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană are plăcerea să anunţe faptul că proiectul „Simte arta în 6 muzee“, finanţat de Fundaţia Orange, are loc anul acesta în 3 oraşe şi 6 muzee.

Proiectul se derulează în perioada 1 mai – 31 octombrie 2013 şi îşi propune îmbunătăţirea accesului persoanelor cu dizabilităţi în cele 6 instituţii muzeale

Obiectivele proiectului sunt:

– introducerea în muzeele partenere a echipamentelor şi serviciilor adaptate persoanelor cu dizabilităţi (exponate dedicate, tangibile, cataloage, hărţi în limbaj Braille, covoare tactile, lize electrice, ghiduri audio, interpreţi mimicogestuali);

– organizarea de vizite şi ateliere gratuite în muzeele partenere

– creşterea gradului de conştientizare şi promovarea oportunităţilor de acces în muzee pentru persoanele cu dizabilităţi

https://simtearta.wordpress.com/?s=2013&submit=C%C4%83utare

Simte Arta la Drum 2013

Proiectul “Simte Arta la Drum” (15 oct – 15 nov) îşi propune facilitarea accesului persoanelor cu deficienţe de vedere din 5 oraşe din România (Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Târgu Frumos şi Timişoara) la educaţia culturală prin reproduceri/transpuneri în basorelief după 4 tablouri româneşti reprezentative.

Prin 40 de cataloage, copiii nevăzatori vor avea contact cu tablouri şi cu poveştile lor pe care până acum nu au avut ocazia să le cunoască.
Reproducerile îi vor ajuta să îşi facă o idee completă, alături de explicaţiile în Braille, despre unele dintre cele mai reprezentative tablouri ale muzeelor partenere şi în acelaşi timp să cunoască pe creatorii lor.

 

 

Despre Administraţia Fondului Cultural Naţional
Administraţia Fondului Cultural Naţional promovează întoarcerea la cultură, reorientarea către cultură, susținerea artiștilor, în special a celor tineri, care studiază sau activează în domeniul culturii. Toate aceste deziderate sunt duse la îndeplinire de AFCN prin finanţarea de programe și proiecte culturale menite să faciliteze accesul publicului la manifestări culturale, artistice si educaționale variate: festivaluri, evenimente multiculturale și interdisciplinare, expoziții, concerte, reprezentații de teatru, spectacole, performance-uri, happening-uri, workshop-uri, seminarii, conferințe, lansări de carte și publicații periodice, cursuri de artă pentru toate categoriile de public. Administrația Fondului Cultural Național impune susținerea debutului artistic prin crearea de evenimente și spații culturale (reale și virtuale) cu rol de platformă de promovare și educare a publicului în aceasta direcție. Administrația Fondului Cultural Național sprijină îmbunătățirea percepției publicului larg asupra artei contemporane și facilitarea accesului unui număr cât mai mare de oameni la evenimentele culturale finanțate. Administraţia Fondului Cultural Naţional este un finanţator public ce organizează consultări cu operatorii culturali şi cu reprezentanţii Ministaerului Culturii din România, pentru stabilirea strategiilor de finanţare a culturii.

Despre Fundaţia Orange
Fundaţia Orange se situează în centrul acţiunilor filantropice corporative şi a politicii de responsabilitate socială ale Orange România. Proiectele filantropice reprezintă o modalitate de a demonstra şi de a pune în practică valorile brandului Orange.
Ţintele principale vizate de către Fundaţia Orange sunt detectarea şi tratamentul precoce al deficienţelor de auz în încercarea de a limita consecinţele dizabilităţilor respective, integrarea persoanelor cu deficienţe de văz, de vorbire şi de auz în comunitate facilitând accesul acestora la educaţie, la cultură şi la sănătate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: