Acasă » Despre

Despre

Reclame

Proiectul “Simte Arta la Drum” îşi propune facilitarea accesului persoanelor cu deficienţe de vedere din 5 oraşe din România (Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Târgu Frumos şi Timişoara) la educaţia culturală prin reproduceri/transpuneri în basorelief după 4 tablouri româneşti reprezentative.

După ce au fost create transpunerile după tablourile: „Pe Valea Oltului” de Carol Popp de Szathmary, „Drumul mare” de Ioan Andreescu, „Fata pădurarului” de Nicolae Tonitza şi „Arlechin cu maimuţă” de Corneliu Baba, le-am multiplicat în câte 10 exemplare.

Cele 10 exemplare din fiecare transpunere sunt destinate unei clase întregi de copii cu deficienţe de vedere.

Transpunerile în basorelief ale celor 4 tablouri şi cataloagele în Braille explicative vor fi trimise la 6 şcoli din cele 5 oraşe din România. Cataloagele conţin informaţii în Braille despre aceste 4 tablouri.

Prin aceste cataloage, copiii nevăzatori vor avea contact cu tablouri şi cu poveştile lor pe care până acum nu au avut ocazia să le cunoască.

Reproducerile îi vor ajuta să îşi facă o idee completă, alături de explicaţiile în Braille, despre unele dintre cele mai reprezentative tablouri ale muzeelor partenere şi în acelaşi timp să cunoască pe creatorii lor.

Acestea vor fi folosite de profesori pentru a explica şi exemplifica mai uşor copiilor, astfel încât să le deschidă interesul pentru artă. Este uşurată astfel şi munca profesorilor de a atrage copiii şi adulţii nevăzatori către artă şi de a le prezenta viaţa şi operele pictorilor români.

Proiectul se numeşte „Simte Arta la drum” deoarece aceste cataloage vor fi trimise prin rotaţie 1 saptămână la cate o şcoală,  astfel încât să se bucure de ele cât mai multe persoane.

La finalul proiectului scolile beneficiare vor primi cate un exemplar din cele 4 transpunerile după tablouri alaturi de cataloagele în Braille (kit), un exemplar din kit va merge la muzeele partenere si unul la Biblioteca Nationala

Proiectul cultural este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional si cu sprijinul Fundatie Orange

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: